Whatever you need, even if you don't

Här kommer kläderna jag fyndade igår. Eller frågan är väl om det är så mycket fynd egentligen men det känns så eftersom jag inte köpte allt till fullpris, bara vissa saker.



Höga svarta jeansrea på Gina Tricot, Örhängen i påfågel - billigt på Tradera, Vanlig vit teerea på Cubus, Bra bas-linnenJCs rea, Bästa halsbandetTop Collection på Glitter, EarcuffsGlitter, Tee i skinnGina, Afghan-tee - Monkis roliga rea, Armband (stelt i silver)Glitter, Örn-teeGina, Spetstrosor -Monki, FjäderörhängenTradera-fynd och sist men inte minst, tröjan som heter Amanda som jag var tveksam på tills jag såg att den hette Amanda och då tog jag med den till kassan på Gina.

Good bye, Blue Child

Hidalgo är som sagt en av de bästa filmer jag vet. När jag ser en sån film vill jag ha en häst, men sen slår det mig att jag inte tål höet som den måste ha varje dag, jag har ingen plats för ett så stort djur, de är dyra i drift och de kräver massor av jobb från tidig morgon till sen kväll. Idag nöjer jag mig med att se Hidalgo.

Men det hade varit något att ha en mustang eller arab i vardagsrummet... Eller i köket kanske?

Om jag kan hänga upp den såhär så behöver den ju inte alltid vara ivägen.
Jag väntar nog med att skaffa häst. För hästens skull!



There's no man like my man

Materialisten får vänta. Jag har inte ens hängt upp kläderna jag köpte, än mindre tagit några bilder för att visa. Kanske sen, kanske imorgon. Antagligen sen, imorgon ska det jobbas.


En stund framöver är jag dock fullt uppslukad av en favoritfilm. Häst-tjejen Amanda letade sig fram när vi såg att Hidalgo och Viggo är på tv och den får man inte missa, inte för något. Så tack och hej från mig, nu ska jag njuta av vackra hästar. 



The love grows stonger

Ville bara kika in och säga hej. Vi har haft en fantastisk dag på Frölunda torg som jag varmt rekommenderar alla att prova. Det är inte lika stort som Nordstan men fullt tillräckligt stort, mysigt och fullt av fynd!

Kan hända att jag blir så där kommersiell imorgon och visar vad jag fått tag på eftersom jag är så vansinnigt nöjd. Jag är nöjd för jag har köpt saker som jag är säker på att jag kommer använda. Det finns tillfällen både i vardagen och på fest som tingen passar till.




Nu är jag trött, mycket, mycket trött. Min man spelar fifa och jag hejar och kritiserar spelare, på låtsas. Annat orkar man inte göra. Annat orkar inte jag göra när jag sitter här i min alldeles nya, fina stickade tröja.

Sen skickar jag ett spontant tack till min man för att han är världens bästa sällskap. For real!

Some days and other days

Idag åker vi till Göteborg och fyndar förhoppningsvis på rean. Det kommer säkert att vara tjockt med folk och det kommer köas, ryckas, slitas, bäras och allt annat som hör den hysteriska mellandagsrean till.


Jag ska leta efter:
  • baskläder - linnen och tee's i svart och vitt
  • vardagsskor med dragkedja som är lätta att få av och på
  • smycken, mest örhängen
  • bikini eller baddräkt
  • anteckningsbok till alla julars julklappsrim
  • höga jeans, gärna ljusare

    Sen får det vara nog. Om jag ens tittar efter en handväska har jag bett min man att dra mig därifrån. 


    Efter rean blir det bio, det är mys.

Thing is, nothing is

Det är mycket att göra nu, många ställen att vara på och många man vill träffa och kramas med. Julafton har varit och då hann jag med en och annan kram, likaså på juldagen. Idag var det annandagen och jag har inte orkat räkna dagens kramar. 

Idag var vi och badade och jag insåg hur väldigt längesen det var sen sist. Man badar inte speciellt ofta nu, inte som man gjorde när man var yngre. Sure, man simmar ibland men man leker inte. Men idag lekte vi, oj vad vi lekte. Jag, kusinen, lillebror, mor, far, farmor, två fastrar och deras gubbar har hoppat, kastat bollar och lekt med stora flytande ting. Det var så roligt och när man tänker efter så var det ett ordentligt träningspass - upp på flytsaken, ramla ner, simma och hämta, upp på kanten, försöka stå på, ramla ner, hämta, klänga på, klättra upp på, ramla ner, simma och hämta nästa grej, upp och ner på den ett tag och sen måste man ju retas med de andra också. Och man måste bubbla bubbelpool och bada bastu. 

My final recommendations: Ta en bad-dag med släkten, det är vansinnigt roligt.
(Och glöm inte fikat, det är viktigt. Och gott)




Som så ofta nu för tiden fick jag inte ett enda kort. Antagligen för att allt var blött.

I'm a good son of a freakin' gun

Julafton är fantasktiskt mysigt. Det finns ingen dag på hela året som fyller min kropp med samma otroliga känsla. Hela julhelgen är underbar. För att inte tala om hela december. Och början av januari. Från första december tills det är dags att plocka ner allt pynt igen, det är en härlig tid. 

Årets jul var bra, riktigt bra och fortsätter vara lika bra. Ingenting kan gå fel nu! Allt är på topp, inget kan sabba min december. Jag är bara glad, glad, glad, glad!


Och än en gång, till alla som någonsin skulle kunna tänkas läsa detta:

Det blir inte bättre än man gör det.
Hitta uppskattning i det lilla.
Älska de som älskar dig.
Och framför allt, ett leende kostar ingenting så var generös.



Man blir aldrig för gammal för att älska tomten. Han är söt!

A very merry christmas

Tänkte bara passa på att önska en god jul. Det var bara det jag ville säga. Så, god jul. Eller grattis på julafton. Japp, jag ska säga grattis på julafton från och med nu. Där var det bestämt. 

Grattis på julafton!



Days like no others

Idag har jag inte gjort något av det jag skulle göra. Jag har inte slagit in några julklappar, inte skrivit några julrim, inte bakat några fler pepparkakor, inte griljerat någon skinka, inte klätt någon gran och imorgon ska jag jobba nästan hela dagen. Men när jag kommer hem ska jag skriva rim och baka pepparkakor och NU SKA jag klä granen. 

Så här tänkte jag göra med mina pepparkakor. Så här ska jag göra med mina pepparkakor imorgon. Och jag tänkte sätta dom på paketen eftersom det blir lite väl sött att äta. Men om man vill äta så går det ju!



Bilden har jag snott från Proforma



My love for you will never fade

Jag bakade pepparkakor förut och självklart lyckades jag bränna en plåt och ändå satt jag och kollade på den. Antar att det hände på den millisekunden jag skulle ta grytlapparna. Eller någon annan sekund som jag missade. Två plåtar blev ändå bra så jag får väl vara nöjd. 

Imorgon ska jag klä granen och pyssla lite med julklapparna som är kvar. Har ett par stycken att slå in och några inslagna ska bli lite mer personliga. Men först måste jag köpa tejp, måste ha tejp. 

Julklappar som ser ut lite såhär kanske?
(Alla bilder är hittade på google)







Jag älskar det naturliga och därför har jag köpt vitt julklappspapper och rött tygband. 
Det lutar åt att det blir mer pepparkakor imorgon så jag kan göra etiketter av dom, men bara kanske. Problemet då är ju att det ska bli snyggt med kristyren. Kanske, kanske, jag får helt enkelt sova på saken.

Stairway to Heaven

Jag har en svaghet, en riktigt ordentlig svaghet när det kommer till trappor. Jag drömmer om ett hus med en stor vriden trappa i en stor ljus hall. Den ska vara bred och lång. Den ska liksom vara husets hjärta

Här kommer några favoriter jag hittat, inte bara stora utan personliga, egna trappor.









Jag bara älskar trappor.

I highly recommend you to shut it

Vi bakade julgodis igår hemma hos min sambos moster. Det var väldigt mysigt och väldigt gott och då kom jag på att det är julafton snart, väldigt snart. Det är okej för jag har alla julklappar klara. Så gott som åtminstone. Fattas en liten men den fixar jag i eftermiddag hoppas jag. 

Dessutom var jag hos mor och far och sprayade lite. Eller ja, ganska mycket. Idag ska jag antagligen spraya lite till eftersom jag nog har kommit på var i huset jag kan vara. 

Och jag ska baka resten av pepparkakorna på min pepparkaksdeg idag. Efter att jag gjort allt annat jag ska göra, som jag inte börjat med än. Men sen.

I'm serious

Jag knallade runt på loppisen i över en timme. Försökte hitta lite inspiration och komma på något mysigt jag kunde göra. Lite saker hittade jag men jag gick nog mest runt och drömde. Kastade mig in på lite andra ställen också och köpte lite onödiga saker men jag hoppas att det ska bli något fint till slut. 

Kanske ska plåga er med före- och efterbilder bara för att ha något att göra. 



Min man och jag tar oss nog en liten tur i eftermiddag. Om någon ville veta alltså, någon kanske var lite intresserad, eller inte vet jag. Jag tror att jag behöver en power-nap. Jag tar en power-nap.


Another day, another life

Jag ska springa förbi loppisen och se om de har några plastdjur. Och kanske lite annat om jag hittar. Vi får se. Sen vill jag ha sprayfärg och sprayglitter. Någon som ser vad jag ska göra?


Life is either a daring adventure or nothing.

Idag blev jag klar med skolan för detta året och denna gången. Känns lite smått vemodigt eftersom jag inte riktigt vet hur det kommer att bli till våren. Däremot kan jag erkänna att jag är nöjd med ett MVG och ett VG på de två kurser jag läst på två månader. Det måste jag vara nöjd med. Ska till skolan imorgon igen faktiskt, fast jag inte behöver, men för att skaffa mig en "back-up-plan" inför våren. Lite skräddarsytt och påhittat förhoppningsvis.



How do you do it? How do you smile?

Nog för att det var nästan för kallt på Liseberg igår men snacka om att det var mysigt. 

Sist jag var där var det ännu kallare, säkert 10 minusgrader men denna gången kom vi undan på runt noll. Alla ljusen är så fascinerande och förtrollande att man känner sig som ett barn i en saga. Alla små mysiga försäljare, alla julsaker, alla människor och åter, alla lampor!



Isdansen var himla mysig.



Jag ville köpa julgranskulor för miljoner...









Och mängder av små, små lampor.

Jag vill åka dit imorgon igen, och jag vill ha massor av pengar och ett stort hus med plats för flera granar med mängder av kulörta kulor. Jag vill ha jul.

I'm not telling you it's going to be easy

Vi åker till Götlaborg och myser på Liseberg. Ska försöka kika bort till glasburen också om det finns tid och ork. 

Kom just på att jag har rosa naglar... Det vill jag inte ha!










Regular day, regular days

Igår satt jag vid symaskinen hela dagen. Lånade mammas och sydde om min för korta sommar klänning till en fantasktisk tub som med all säkerhet kommer bli ett välanvänt sommarplagg. Klippte sönder mer tee's också och tänkte visa hur man enkelt gör en tee mer användbar, en annan dag!

Sen var vi på kalas och det var roligt. Det är alltid mysigt med kalas och folk i alla åldrar. 

Gissa vad? Jag vill ha mer kläder att klippa i och sen vill jag vara mycket bättre på att sy. Och kanske ha lite mer inspiration. Fast det hade jag haft om jag hade haft mer saker att göra saker av. Nog om det.



Resultatet av min "sy-session" kommer nog upp lite pö om pö de kommande dagarna. 



Not the only way I'd play

När man vaknar med migrän känner man sig inte så stor på jorden. När det sedan sitter i huvud, ögon och mage blir man genast ännu mindre. Jag tog mig dock ur sängen men har inte vågat äta något än och då är det illa.

Försöker få tag på någon i skolan men ingen verkar vilja prata med stackars lilla mig... Jag gillar inte migrän, jag hatar migrän, det gör ont och jag blir ledsen och trött.

Förlåt, men jag orkar inte ens leta upp en halv-rolig bild, det blir ingen bild. Nu lägger jag mig i soffan och drar filten över huvudet och drömmer om en vit jul.

Some things are what they are

En av alla mina fina kusiner var i tidningen idag, det tycker jag är roligt. Om man är duktig får man vara med i tidningen. En gång var jag duktig och skulle varit med i tidningen men då skrevs det fel och jag fick bara vara med i en sån där "tidningen-rättar-ruta" men det är ingen som läser det. Men lika glad för det är jag men gladast är nog räven.

Har suttit på Tradera igen men inte köpt något. Ville ha en annan klänning, en tröja och ett par glasögon men klänningen glömde jag, tröjan och glasögonen blev lite för dyra för att det skulle kännas som fynd. Bättre lycka på de auktioner jag har siktat in mig på för morgondagen. Då siktar jag på solglasögon, klänning och ett par linnen och hoppas på ett härligt fynd.



Ett litet tips till alla fyndsugna flickor där ute är smycken på Tradera, både mycket kända märken till bra priser och väldigt okända märken till nästan inga priser allt. Detta är bara lite av alla intressanta saker man kan hitta om man kikar en stund!

I'd cut of my arms for you my love

Hoppas verkligen att ingen har missat musikhjälpen?
Jag önskar att jag hade massor av pengar att skänka. Jag skulle bjuda som en galning på auktionerna och köpa något väldigt dyrt för barnens skull, för flickornas skull.

Den där muntliga presentationen var det också. Det får gå lite som det går för jag har ett stort naturkunskapsprov att koncentrera mig på så fort jag har tjatat klart. Men sen är det ju inte mer, sen är det ju klart. 



Blev kär i en klänning igår. Den är sådär lagom söt och lagom rockig. Missade dock auktionen så jag får väl drömma vidare och leta efter något annat som passar över julhelgen!

Nu tar jag cykeln till skolan, för tungt att bära datorn. Och över julhelgen ska jag se på film på tvåan, utan reklam, och massa bra filmer.

Sing it!

Kan absolut inte naturkunskapen så bra som jag önskar att jag kunde. Tur att jag har ett par timmar till det imorgon. Om jag hinner!

När jag hade min "plugg-paus" förut fick jag ett så kallat ryck, ett större sådant, och klippte sönder en tröja och ett par byxor. Ska även beställa lite nitar och piffa upp en skjorta eller två. Bestämde mig också för att göra min alldeles för korta klänning till bustier/tub. Kanske ska börja sprätta på den redan nu, eller plugga. Jag borde plugga.

Förresten, min kära mor har talat om att skaffa en svets. När den finns ska jag göra Ernst-grejer. Ett par såna här kanske? I olika storlekar. Kan bli en utmaning men vad gör väl det?



Whenever you need me, wherever you want me

Har massor att göra idag men kom nästan inte upp ur sängen imorse. Allt börjar lida mot sitt slut och denna veckan ska jag spurta järnet sen är jag klar för iår. Eller ja, egentligen ska jag bara spurta till på torsdag. 

De ringde från Campus igen. Jag är faktiskt glad att de ringer titt som tätt, hellre att de ringer för ofta än för lite. Det låter ganska lovande igen men det har jag ju varit med om förut så jag tänker nog inte så mycket på det. Det kommer ju kännas vansinnigt konstigt om det nu kommer igång. Ska jag stå där då? Bara sådär? Nu blev jag nästan nervös. 

Nu är det dags för mig att skriva en liten pp och öva lite så jag kan få högsta betyg på svenskan!


Ingen som har några extra horn liggandes hemma som jag kan få?

All I want for christmas

Funderar på julklappar och då märks det att man blivit stor. När jag var liten skrev jag långa önskelistor och det var alltid massa djur, mjuka och levande, leksaker och allt jag någonsin kunde hitta på. Hela pappret var fullt av felstavade ord med bilder som knappast förtydligade det jag ville ha. 
Skillnaden på nu och då: jag funderar bara på vad alla andra ska få, vad alla andra vill ha och vad det står på deras önskelistor nu. Den perfekta julklappen, finns den? Jag hoppas bara att alla blir glada för att vi finns och är tillsammans allihop. Tjocka som smala, långa som korta, röda som blå och gröna som små. 


Och precis när jag konstaterat att jag vill att alla ska vara glada för att vi finns kommer jag på mig själv med att återigen klura på vad jag ska leta upp och slå in till nästa person...

It's you that I'd die to defend

När man sitter i soffan med datorn i knät och skolböcker spridda omkring sig och slumrar till gång på gång, då är det nog banne mig dags att lägga ner pluggandet en timme eller två. Prov på torsdag, tre hela kapitel, men man får inget gjort om man somnar till titt som sätt.







Förresten, jag är glad! Fick mvg på uppsatsen jag tyckte var värdelös och kunde konstatera att lärare nog inte är ett yrke för mig. Skönt att veta. Bara två saker kvar i skolan då, muntlig presentation (onsdag) prov naturkunskap (torsdag) sen är jag klar för detta året. I'M THE CRAZY DIAMOND!

Why go the hard way?

Veckan som gick har inte varit så speciell, det har varit en helt vanlig vecka. Det har varit massa plugg, lite mys, jobbig julklappsshopping och kalas. Kanske mer men det kommer jag inte ihåg! Snacka om att leva i nuet om man inte ens kommer ihåg vad man gjort sju dagar tidigare...



Köpte ett juligt änglaspel när det stormade som värst. 



Ramlade ner från staketet i lördags och efter ett par dagar såg mitt knä ont ut.



En gång var vi på bröllop och nu kan de få varsin kudde med samma namn, mys!



Hade hund-besök också, det var fantastiskt.



Sen var vi på kalas hos näst-minsta kusinen. Han hade tårta med hockey på.

The more I look

Ännu en söndag. Fick förresten skickat in uppsatsen, säkert värdelös men det kanske går ändå. Ny vecka, nya tag och nya utmaningar.


Tänkte kasta upp lite bilder imorgon som någon slags sammanfattning av de senaste dagarna.
Och jag ska skriva önskelista innan det är alldeles för sent, mest för skojs skull och någon kanske nappar?



Sitter i soffan och glor på Indiana Jones och upptäcker bara alla fel i filmen eftersom jag sett den några gånger. Det var en helt annan femma att göra filmer med den tidens effekter, tur att tekniken ändå går framåt.

To love each other even when we hate each other.

Jag pallar inte den här förbenade uppsatsen. Utredande uppsats var minsann ingenting för mig.
Inledning - check.
Avhandling - nope.
Avslutning - nope.
Och jag har varken ork eller lust. 

Snälla hjälp!


We'll get better and better.

I lördags var vi och kikade på Timbuktu. Det var bra och jag hade riktigt roligt. Jag ber om ursäkt för mindre bra bilder men det handlar nog om att de är tagna med en iPhone plus att min tillstånd var ganska ostadigt. 









Dessutom var jag hos frisören i fredag och blev tokigt blond och med min bästa väns hjälp blev det även vågigt. Det var nog pricken över i för min del. Det var en bra dag, en bra helg faktiskt. Happy-face!

Whorst mess ever

Min blogg blir inget vidare. Här försöker man hitta på något som den kan bli men den iden verkar jag ha glömt, kanske inte orkat riktigt. Någon gång kanske det blir bra och då ska jag verkligen lägga manken till men just nu är det såhär:
Jag vill bo i en större stad. Eller väldigt nära en mycket större stad.
Jag vill ha ett ordentligt jobb som är roligt. Jobba dagar, vara ledig på helgen.

Ungefär där befinner jag mig nu. Lite smått osäker är jag faktiskt, någonstans.


We look good meanwhile

Några bilder för allmän beskådning.


Köpte halsband på Bikbok i fredags.


Köpte även block på Lagerhouse.


Fyndade kängor på Tradera.


Idag bakade vi pepparkakor. Det blev älgar, sniglar, rävar, björnar, ekorrar och igelkottar.
Hur mysigt som helst. I helgen blir det mer bak och lite kristyr på.

Solen kommer antagligen att slockna om 5 miljoner år.

Tråkigt men sant. Tur att vi inte lever då. Den kommer kanske slockna eller bli en supernova. Men det vet vi inte förrän om 5 miljoner år. 
Har prov i naturkunskapen idag. Känns sådär, jag kan ju läsa in allt och bara proppa huvudet fullt men vissa saker fattar jag inte varför det blir som det blir. Men jag ska se om jag kan få in lite mer ändå och iallafall få godkänt. När jag har gjort provet ska jag verkligen lägga manken till och få ordning på den där uppsatsen. 

Så ser det ut nu. 

I eftermiddag ska jag och min man baka pepparkakor, det ska bli vansinnigt roligt. 

Nu ska jag se vad jag kan göra åt mitt hår, sen prov och sen pepparkaksbak! WOHOO!

RSS 2.0